Saapaspäivä

Kasvimaalla

Kasvimaatouhuissa tarvitaan kunnon kumpparit! Niiden pitää sietää savea ja kuraa, hellettä ja hallaa sekä vettä ja viimaa. Nämä nokialaiset eivät vähästä säikähdä; nyt on artisokat nostettu maasta, soppa porisee liedellä ja hyvin palvellleet nokialaiset on huuhtaistu.

Tarina ja kuva Ulla

12 kommenttia

 1. Kävelin vuosia sitten raskaasta yövuorosta kotiin. Oli vappuaamu ja vuoro oli päättynyt aamukuudelta. Suojatietä ylittäessäni komea amerikanrauta pysähtyi, takaovesta hyppäsi iloinen juhlija huudahtaen: Missä noi kumisaappaat asuu? Jaloissani oli punaiset Kontiot??❤

 2. Lapsena pääsiäisoksia hakemaan pellon poikki. Oli vaan niin märkä ja mutainen että jäin jumiin kun pelto ‘imi’ saappaani kiinni. Taistelin itseni pois?

 3. Hai saappailla oon kulkenut korvesta kirkkoon ja kaikkialle siltä väliltä

 4. Onkireissulla lastenlapsien kanssa ja kaikilla haisaappat jalassa jotta jalat ei kastu joenrannalla tai veneessä. Hauskoja reissuja monesti tehty ja aina vaan haluavat uudelleen mukaan… siellä mieli lepää ja pääkoppa saa levätä ?

 5. Hai saappaat olivat kyllä jokapäiväistä meillä. Niillä mentiin joka paikkaan niin metsäretkelle kuin kyläänkin. Kätevät ja oli mukava kun sai äkkiä jalkaan. Loppuun asti pidettiin, ja paikkailtiin. Lopulta varret poikki ja lopuilla mentiin taas kotipihalla.

 6. Ostin palstalle Kierrätyskeskuksesta kumisaappaat. Kotiin tultuani huomasin niiden olevan eri kokoiset. Menin takaisin vaihtamaan niitä, mutta joku oli jo ostanut näiden saappaiden parit pois. Pari vuotta tuli käytettyä noita.

 7. Oltiin lapissa vaeltamassa ja piti ylittää leveä puro, jossa oli kiviä pohjassa. Nokialaisten varret olisivat riittäneet kiveltä kivelle siirtymisissä. Mutta yks kaks totesin seisovani kahden heiluvan kiven päällä. Ei ollut vauvoja tukena enkä uskaltanut siirtää kumpaakaan jalkaa. Lopulta oli vaan pudottauduttava puron pohjalle ja loppumatkan vesi lumpsui saappaissa. Seuraavan kerran otan sauvat mukaan.

 8. ”Oli simmarit, sammarit, kummarit ja pipo” Irvinin laulun sanoin. 70- luvun nuoruusvuosista asti on nokialaiset ollet mukana menoissani niin pihassa, metsässä kuin kalareissuillakin. Anopilta jääneet nokialaiset kesti yli 20 vuotta käytössäni ?

  k

 9. Mökin mutarannassa tehtiin tutkimusretki.Upposin mutaponniin ja sinnehän jäi saapas! Toinen sentään tuli rantaan asti mukaan.

 10. Ostin edelliset nokialaiseni opiskeluaikana yli 20 vuotta sitten?Eli kestävät ovat?Jospa uusista olisi iloa lasten parissa välituntisin?

 11. Ensimmäiset Nokialaiset Hai saappaat sain -70 luvulla. Housut lahkeet laitoimme Hai saappaisiin niin, että lahkeiden takaosa oli kumpparissa ja lahkeiden etuosa roikkui saappaiden päällä. Nykyään minulla on jämerät mustat Nokialaiset, niillä olen ollut niin puusavotassa, raivaamassa kuin marjastamassakin. Huomaan nyt kaupungissa asuessani, että tarvitsisin sievät kaupunki kumpparit.

Lähetä kommentti

Nimi ja sähköpostiosoite ovat pakollisia kenttiä