Vastuullisuus Nokian Jalkineissa

Nokian Jalkineet vastuullisuus

Design from Finland on osa vastuullisuutta

Nokian Jalkineille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki tunnustuksena ainutlaatuisesta suomalaisesta muotoilusta ja tuotesuunnittelusta. Nokian Jalkineiden käyttöä kestävät ja vastuullisesti valmistetut tuotteet ovat myös ekologisesti kestävä valinta suomalaisen työn puolesta.

Saapastakuu

Hienoa, olet tehnyt erinomaisen valinnan kumisaappaiden suhteen. Tässä muutamia kohtia, jotka on hyvä tietää koskien tuotteen laatua ja mahdollisia ongelmatilanteita:

 1. Saapastakuu: Nokian Jalkineet, Hai- ja Kontio -saappailla on 12 kk takuu ostohetkestä, joka kattaa valmistus- ja raaka-ainevirheet. Tämä tarkoittaa, että jos huomaat saappaissa valmistus- tai materiaalivian, viallisen tuotteen tilalle vaihdetaan virheetön pari takuun voimassaoloaikana.
 2. Reklamointi: Ota ensisijaisesti yhteyttä ostopaikkaan, olipa kyseessä sitten myymälä tai verkkokauppa. He auttavat sinua mielellään ja neuvovat sinua reklamaatioprosessissa. Tämä on useimmiten myös nopein ja helpoin tapa hoitaa asia kuntoon.
 3. Käytöstä poistaminen: Useimmiten kumisaappaamme kestävät vuosien käyttöä ongelmitta. Saappaamme voi hävittää käytön loputtua joko sekajätteenä tai energiajätteenä, koska ne eivät sisällä ympäristölle haitallisia aineita.
 4. Ympäristöystävällisyys: Jos olet huolissasi ympäristöstä, on hyvä tietää, että Nokian kumisaappaat eivät sisällä PVC:tä, joka on ongelmajäte. Monet ekokuluttajat välttävät muovisia PVC-saappaita juuri tästä syystä.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja, älä epäröi olla yhteydessä kuluttajapalveluumme. Nauti uusista saappaistasi, toivottavasti ne palvelevat sinua hyvin kaikilla keleillä.

Saappaiden hoito-ohje

Saappaiden ostaminen on investointi, ja niistä kannattaa pitää hyvää huolta. Tässä muutamia toimivia ohjeita saappaiden hoitamiseen, jotta voit nauttia niistä pitkään:

 1. Kumin puhdistamisohje: Kumiin imeytynyt lika voi olla hankalaa poistaa myöhemmin, joten pese saappaat ajoittain haalealla saippuavedellä ja sienellä. Muista välttää karkeaa harjaa ja liuottavia pesuaineita. Ne voivat vahingoittaa kumia.
 2. Kumisaappaiden kuivaus ja säilytys: Kuivaa saappaat huoneenlämmössä ja säilytä ne valolta suojassa viileässä paikassa ja mieluiten pystyasennossa. Näin kumi säilyttää paremmin muotonsa ja ominaisuutensa.
 3. Kumipinnan hoito: Jos huomaat saappaiden pinnan muuttuvan himmeäksi tai tuntuvan kuivalta, voit käyttää Nokian Jalkineiden kuminhoitoainetta. Se pitää kumin pinnan kiiltävänä ja likaa hylkivänä ja auttaa vaaleita kumipintoja torjumaan likaa. Joskus kumista nousee saappaan pinnalle luonnollista vahaa ja se on yleensä poistettavissa pehmeällä kankaalla kevyesti hankaamalla.
 4. Nokian Jalkineiden kuminhoitoaineen käyttö: Kuminhoitoaine tuo takaisin saappaiden alkuperäistä kiiltoa ja sen lisäksi säilyttää kumin elastisuutta ja suojaa pintaa värjäytymiseltä. Käyttö on helppoa: Puhdista ensin pinta pölystä ja liasta. Paina suuttimen tyynyn sisällä oleva venttiili auki saapasta vasten. Purista kevyesti kuminhoitoainetta levitystyynyyn ja levitä tasaisesti käsiteltävälle pinnalle.

Nämä vinkit auttavat pitämään saappaasi kauniina ja käyttökuntoisina vuodesta toiseen. Nokian Jalkineiden, Hai-saappaiden ja Kontio-saappaiden omistajana olet valinnut laadukkaat ja kestävät kumisaappaat, joten näillä ohjeilla saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn. Nauti rohkeasti lätäköissä hyppimisestä ja sateisista päivistä, ja muista pitää saappaistasi hyvää huolta!

Vastuullisuus on arjessa mukana

Vastuullisuus on kiinteä osa jokapäiväistä työtämme. Olemme sitoutuneet kehittämään ja edistämään vastuullisia toimintatapoja kaikessa toiminnassamme. Saappaamme valmistetaan pääosin Euroopassa, jossa sopimusvalmistajillamme on EN ISO 9001 -laatujärjestelmäsertifikaatti ja 14001-ympäristösertifikaatti. Lisäksi osa tuotteistamme valmistetaan Kaukoidässä, jossa kaikilla saapasvalmistajillamme on Amfori BSCI -sertifikaatti.

Bernerin eettiset periaatteet sopimusvalmistajille

Kaikki sopimusvalmistajamme ovat sitoutuneet Bernerin eettisiin periaatteisiin (Code of Conduct). He ovat velvoitettuja noudattamaan soveltuvaa paikallista ja kansainvälistä lainsäädäntöä muun muassa liittyen työntekijöiden asemaan, työturvallisuuteen, tasa-arvoon, syrjimättömyyteen, yksityisyydensuojaan, lahjontaan ja korruptioon, kilpailuun, ympäristön suojeluun ja tuoteturvallisuuteen.

Nokian Jalkineet ja Hai ovat Berner Oy:n brändejä ja Berner Oy:llä on vastuullisuusohjelma, joka kattaa kaikki liiketoiminta-alueet. Lue lisää Berner Oy.n vastuullisuustyöstä.

Tuotteissa käytetyt kumimateriaalit

Nokian Jalkineiden tuotteet valmistetaan pääosin luonnonkumipohjaisista seoksista ja luonnonkumi korjataan viljellyistä kumipuista. Sopimusvalmistajiemme käyttämä luonnonkumi tulee Vietnamista. Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja syventämään raaka-aineidemme alkuperään liittyvää tietoa ja sen läpinäkyvyyttä.

 

Nokian Jalkineiden tuotteissa ei käytetä kiellettyjä tai terveydelle haitallisia aineita –tuotteet valmistetaan materiaaleista tai raaka-aineista, jotka ovat EU:n lainsäädännön hyväksymiä.

Nokian Jalkineiden vegaanit tuotteet

Luonnonkumiseoksista valmistetut saappaat sopivat myös vegaaneille, ellei tuotetiedoissa kotisivuillamme ole mainintaa eläinperäisistä materiaaleista: muun muassa villaa sisältävästä huovasta tai nahasta. Uusiutuvia luonnonvaroja hyödyntävässä tuotantoprosessissa ylijäämämateriaalit kierrätetään takaisin prosessiin. Luonnonkumista valmistetut saappaat voi hävittää käytön loputtua normaalisti sekajätteenä.

Nokian Jalkineiden korkealaatuinen EVA

Nokian Light -malliston tuotteet on valmistettu termoplastisesta synteettisestä EVA-kumiseoksesta.  EVA-kumiseoksesta valmistetut tuotteet ovat erittäin keveitä ja pehmeitä käytössä. Materiaali kestää kylmää -40°C astetta mutta ei yli +40 °C kuumuutta. Termoplastiset materiaalit ovat lämpömuovautuvia, joten tuotteet voivat esimerkiksi kutistua lämmön vaikutuksesta. Nokian Light -mallistomme tuotteet eivät sisällä kiellettyjä aineita tai REACH asetuksen kandidaattilistan erityistä huolta aiheuttavia aineita. Nokian Light malliston tuotteet voi hävittää käytön jälkeen sekajätteenä tai energiajätteenä.

Nokian Jalkineiden ja Hai-saappaiden tuotepakkaukset

Kaikki Nokian Jalkineiden ja Hai-tuotteiden pakkausmateriaalit soveltuvat kartongin ja muovin keräykseen. Saapaslaatikot valmistetaan pinnoitetusta tai kierrätetystä aaltopahvista eivätkä niiden painovärit ja pintalakat sisällä kiellettyjä aineita tai REACH-asetuksen kandidaattilistan erityistä huolta aiheuttavia aineita. Mikäli tuotteissa on käytetty muovipakkauksia,  ne valmistetaan kierrätetystä muovista.

Tavoitteemme on, että kaikki käyttämämme pakkausmateriaali on kierrätettävää, kierrätettyä tai uudelleen käytettävää. Lisäksi pyrimme vähentämään uusiokuitujen käyttöä sekä tarpeetonta pakkaamista.

Kumisaappaiden kuljetukset 

Euroopassa valmistetuilla tuotteillamme on lyhyt kuljetusreitti maateitse tehtaalta Suomeen. Kaukoidässä valmistetut tuotteemme laivataan merirahtina, ja osa myös kuljetetaan junalla maateitse. Pyrimme kuljetuksissa täyteen pakattuihin kuormiin hukkatilan välttämiseksi kaikissa kuljetusmuodoissa.

Nokian Jalkineiden tuotanto

Pyrimme edistämään alihankkijoidemme vastuullisia toimintatapoja.  Käyttämämme sopimusvalmistajat ovat sitoutuneet Bernerin eettisiin periaatteisiin (Code of Conduct) sekä kehittämään toimintaansa eettisesti kestävällä tavalla.

Uusilta riskimaiden tavarantoimittajiltamme edellytämme voimassa olevaa Amfori BSCI -auditointia tai sitoutumista SA8000-sertifointiin tai muuhun Global Social Compliance Programme -ohjelman (GSCP) mukaiseen sosiaalisen vastuun ohjelmaan.  Kaikilta toimittajiltamme edellytämme valmiutta kehittää toimintaansa auditointien läpäisemiseksi. Vierailemme myös säännöllisesti käyttämillämme tehtailla.

Nokian Jalkineiden ja Hain sopimusvalmistajat

Käytämme tuotteidemme valmistamiseen alansa parhaita sopimusvalmistajia. Kumisaappaitamme valmistaa Euroopassa kaksi alansa johtavaa pitkäaikaista yhteistyökumppania, joilla molemmilla on EN ISO 9001- ja 14001-sertifikaatit. Molemmat tehtaat ovat myös sitoutuneet kehittämään toimintaansa SA8000 pohjalta.

 • Tigar A.D. Serbia (muun muassa eräsaappaiden kesämallit)
 • Vulkan Partizánske a. s. /Novesta a.s. 1.12.2023 asti

Kiinassa saappaitamme valmistavilla tehtailla on kaikilla Amfori BCSI -sertifikaatit:

 • Baoding Sinyang Shoes Co., LTD in Xushui and province of Hebei
 • Handan Qicai Shoes Co., in Qushou and province of Hebei
 • Ci Xian Dao Plastic and Rubber shoes Co., LTD in Ci Xian and province of Hebei
 • Quanzhoushi Sansheng Xiangsu Keji Co., LTD in Jinjiang and province of Fujian
 • Yangzhou Kaifeng Shoes Manufacture Co., Ltd
 • Tianjin Shunfude Industry and Trade Co.,
 • Quanzhou Dezhong Bags Co. Ltd
 • Zhong Wei Xie Ye Co. Ltd
 • Qiaota (Fujian) Sports Goods Co. , Ltd.
 • Fujian Rumba Shoes Co., Ltd
 • Zhejiang Chenhao Umbrella Co., Ltd
 • Xinle Huabao Plastic Products Co., Ltd