Saapaspäivä

Kontiot – nuorison suosikkijalkineet

Kauan aikaa sitten 1980-luvun alussa mustat kontiot olivat suorastaan suositut jalkineet teininuorison keskuudessa. Erityisen siistiä oli se kun taittoi kontioiden pitkät varret kaksinkerroin ja koristeli ulospäin jääneen vuorikankaan sen ajan suosikkibandien nimillä ja logoilla, kavereiden nimmareilla sun muulla hienolla. vaikka kontioista niin hienot varret käännettyinä tulivatkin niin saappaiden maksajat eivät monesti tästä muodista oikein pitäneet.

Tottahan se oli että jossain vaiheessa saappaan varren taitekohtaan taisi ilmestyä reikä. Ehkä tämä oli sen ajan kapinointiakin vanhempia kohtaan?

Itse muistan että jo ala-asteen yläluokilla kovimmat tyypit kulkivat varret taitettuina ja yläasteella ei varret suorina enää olisi enää edes iljennyt julkisesti näyttäytyä. Ennen ei siis tarvinnut useamman sadan euron hintaisia tennareita ollakseen trendikäs.

Tarina Sami

Kuva Nokian Jalkineet

 

 

2 kommenttia

  1. Oli minullakin mustat kontiot käännetyt varret ja leveälahkeiset housut vain takaa työnnetty varren sisään ja vuosi Alkaen 1974 hyvät saappaat oli ja palveli pitkään

  2. Mistähän tuokin muoti oikein lähti? Itsekin käänsin joskus 1984 ihkauusista kontioista varret ja eihän tuo äitimuori oikein ideasta pitänyt. Samat saappaat kyllä sitten palvelivat myöhemmin varretkin suorina reilusti yli kymmenen vuotta.

Lähetä kommentti

Nimi ja sähköpostiosoite ovat pakollisia kenttiä