Vastuullisuus

Luonnonkumi on uusiutuva orgaaninen materiaali, jota korjataan viljellyistä kumipuista. Laadukas kumisaapas on pehmeä, miellyttävä käyttää ja kestää vuosien käyttöä oikein säilytettynä ja huollettuna. Nokian Jalkineiden saappaat valmistetaan luonnonkumipohjaisesta seoksesta.

Käytössä luonnonkumi on erinomainen jalkinemateriaali. Kumi kestää hyvin mekaanista rasitusta ja säilyttää pehmeytensä myös kylmillä keleillä. Kumi ulkopohjamateriaalina ei kovetu pakkasillakaan ja silloin pohjan pitävyys on merkittävästi parempi kuin kovien muovipohjien. Parhaat kumisaappaat valmistetaan kuten nahkajalkineet käyttötarkoitukseen sopivine tukirakenteineen: jalkineeseen voidaan lisätä tarvittavat kanta- ja reunavahvikkeet sekä jalalle ergonomisia välipohjarakenteita. Sellaista kumisaapasta voi käyttää tarvittaessa koko päivän jalkojen väsymättä.

Nokian Jalkineiden kumisaappaissa ei käytetä kiellettyjä kemikaaleja tai terveydelle haitallisia aineita. Vastuullisuus tuotannossa on meille tärkeää. Valmistusmaat ovat pääosin  Euroopassa ja sopimusvalmistajillamme on EN ISO-, laatu- ja ympäristösertifikaatit.

Haicolours-malliston reput, sadeviitat, sateenvarjot ja kanvaskengät valmistetaan sopimustehtailla Kiinassa ja materiaalit ovat tutkitusti turvallisia. Kaikki tutkimukset teetetään riippumattomissa laboratorioissa.

Nokian Jalkineet -tuotemerkki kuuluu Berner Oy:lle. Vastuullisuus sidosryhmiämme kohtaan on kiinteä osa Berner Oy:n arvoja, toimintatapoja, johtamista ja jokapäiväistä työtä. Valmistamamme ja maahantuomamme tuotteet ja palvelut on tuotettu kaikin puolin kestävällä tavalla. Lue lisää Berner Oy:n kotisivulta.

Vedä jalkaan maailman parhaat kumisaappaat

Nokian Jalkineiden kumisaappaita on valmistettu käsityönä vuodesta 1898. Saappaat valmistuvat suomalaisten jalkinesuunnittelijoiden ja maailman parhaiden kumisaapasvalmistajien yhteistyönä. Yksi saapas koostuu kymmenistä eri osista ja suunnittelijamme ohjaavat tuotantoa kumiseoksesta aina kaupan hyllylle asti. Serbian, Slovakian ja Malesian ISO-sertifioiduilla sopimustehtaillamme kiinnitetään erityistä huomiota hyviin työolosuhteisiin ja valmistusprosessin ekologisuuteen.

Luonnonkumi on uusiutuva luonnonvara

Saappaissa käytetään aitoa luonnonkumia. Kumi on uusiutuva luonnonvara, joka kestää kylmyyttä erityisen hyvin. Ylijäämäkumin hyödynnämme tarkasti, sillä uskomme, että ympäristö on tehty samottavaksi, ei tuhottavaksi.

Perustana vuosikymmenien tutkimustyö

Saappaat ovat huolellisen tutkimus- ja kehitystyön tulosta. Nokian Jalkineet on muun muassa kerännyt tietoa suomalaisten kuluttajien jalkojen mitoista vuosikymmenien ajan.  Tietojen avulla suunniteltiin ainutlaatuinen lestikokoelma erilaisiin jalkoihin istuvia lestejä. Alkuperäisten lestien mitoitus on osoittautunut erittäin hyväksi myös kansainvälisillä markkinoilla. Nokian Jalkineiden testatuilla kumiresepteillä tehdyt kumiseokset ja korkeatasoiset materiaalit varmistavat, että jokainen saapas täyttää tiukimmat mahdolliset laatukriteerit ja kestää pitkään käytössä.

Testaus ääriolosuhteissa ja kylmässä

Nokian Jalkineet on testattu pohjoisen ääriolosuhteissa. Ne kestävät käytössä kauan ja ovat sataprosenttisesti vedenpitävät. Nokian Jalkineiden kumireseptit kestävät käyttöä murtumatta -40C pakkasessa. Moniin malleihin on suunniteltu lämmin kiinteä tai irrotettava vuori erityisesti talvi- ja eräkäyttöön.