Vastuullisuus Nokian Jalkineissa

Nokian Jalkineiden kumisaappaat on vastuullinen valinta. Vastuullisuus on kiinteä osa Nokian Jalkineiden jokapäiväistä työtä. Tuotteemme valmistetaan kestävällä tavalla ja pyrimme kaikessa toimissamme edistämään vastuullisia toimintatapoja.

Bernerin Code of Conduct

Kaikki sopimusvalmistajamme ovat sitoutuneet Bernerin Code of Conduct -periaatteisiin ja ovat velvoitettuja noudattamaan soveltuvaa paikallista ja kansainvälistä lainsäädäntöä muun muassa liittyen työntekijöiden asemaan, työturvallisuuteen, tasa-arvoon, syrjimättömyyteen, yksityisyydensuojaan, lahjontaan ja korruptioon, kilpailuun, ympäristön suojeluun ja tuoteturvallisuuteen.

Nokian Jalkineiden tuotteet valmistetaan luonnonkumipohjaisista seoksista ja luonnonkumi korjataan viljellyistä kumipuista. Uusiutuvia luonnonvaroja hyödyntävässä tuotantoprosessissa ylijäämämateriaalit kierrätetään takaisin prosessiin.

Nokian Jalkineiden tuotteissa ei käytetä kiellettyjä kemikaaleja tai terveydelle haitallisia aineita.

Nokian Jalkineiden EN ISO  laatusertifikaatit

Saappaamme valmistetaan pääosin Euroopassa, jossa sopimusvalmistajillamme on EN ISO 9001 laatujärjestelmäsertifikaatti ja 14001 ympäristösertifikaatti.

Osa tuotteistamme valmistetaan Kaukoidässä. Uusilta riskimaiden tavarantoimittajiltamme edellytämme voimassaolevaa Amfori BSCI-auditointia tai sitoutumista SA8000-sertifiointiin, joka on on yritysten tehtaita tarkastava vastuujärjestelmä.

Kaikilta toimittajiltamme edellytämme valmiutta kehittää toimintaa auditoinnin läpäisemiseksi ja sertifikaatin saamiseksi. Vierailemme myös säännöllisesti käyttämillämme tehtailla.