Saapaspäivä

300 markkaa ostosrahaa

Olin 12 tai 13 vuotias ja sain mummultani 300 markkaa rahaa. Koska minulla ei ollut kunnollisia kumppareita, niin olin päättänyt ostaa saadulla rahalla Nokian mustat ja pitkävartiset. Saappaat maksoivat silloin muistaakseni vähän yli 300 markkaa, mutta ostin ne silti.

Ja hyvät on saappaat olleet. Niillä on oltu niin heinä- kuin perunapellolla, ne palvelivat lyhyen maatalouslomittajan urani ajan, niillä on hypätty vesilätäkköön kerran jos toisenkin. Nyt olen 45 vuotias, mutta saappaat taitavat yhä löytyä varastosta. Nyt jo aikuiset lapsenikin ovat samoja saappaita käyttäneet.

Tarina minä -73 Kuva: Nokian Jalkineet

 

 

 

 

1 kommentti

  1. Taisin olla 15-vuotias kun ensimmäisellä palkallani kesätöistä ostin itselleni uudet Kontiot. Siihen asti olin käyttänyt veljiltä jääneitä vanhoja kumisaappaita. Niin paljon se harmitti että päätin ensimmäisellä palkallani ostaa kunnon kumisaappaat, maksoi mitä maksoi. Siitä lähtien olen käyttänyt Kontioita kymmenet vuodet, nytkin on kaksi paria käytössä. Toiset ovat viime vuosituhannelta ja toiset upouudet keväällä hankitut.

Lähetä kommentti

Nimi ja sähköpostiosoite ovat pakollisia kenttiä