Avainsana: saapaspäivä

Oikeus kuiviin sukkiin

11.10.2018

Olin koulussa vuonna 1972 ja kevät hanget sulivat aurinkoisena päivänä.

Minulla oli jaloissani töppöset ja jalkani aivan märät kun pääsin koulusta kotiin.

Päivällä isäni oli käynyt ostamassa minulle Hai-saappaat ja ne olivat KELTAISET. Minulle ne saappaat olivat aurinko. Siitä alkoi ihastus saappaisiin ja siihen olotilaan etten tarvitse kulkea kävelymatkojani märissä varpaissa. Hai-saappaat muistan vielä tänä päivänäkin ja sen KELTAISEN värin tuoman ilon. Olen itse saanut jakaa tätä iloa omalle tyttärelleni. Hän on saanut KELTAISET Hai-saapaansa kuusi vuotta sitten ja käyttään niitä vieläkin. Hai-saappaat ovat hyvät ja kestävät. Iloinen asia on HAI-saappaiden tuoma positiivinen tunne jaloille sukupolvelta toiselle.

Lapsuuden sankari

10.10.2018

Lapsuuden sankari

Kumpparit vuodelta 1972. Tarina liittyy tuon ajan vuotuiseen kansanjuhlaan Suomessa, Imatranajoihin. Pikkupojalle riitti ihmeteltävää, kun Imatra täyttyi kisaviikolla urheiluväestä. Mukana legendaarisia kuskeja vuosien mittaan kuten Giacomo Agostini, Johnny Cecotto, Teuvo Länsivuori, Angel Nieto, … Ja totta kai Jarno Saarinen, jonka maailmanmestaruus -72 varmistui Imatralla. Viimeistään sen jälkeen oli Saarisen tarra kova juttu. Hieman näitäkin tarroja jouduttiin leikkaamaan, jotta ne sopivat kumisaappaisiin. Saappaat olivat minulla kovassa käytössä 4-5 vuoden iässä , pitihän idolin tarraa ylpeänä esitellä hiekkalaatikolla ja lätäkköleikeissä. Vuotavia kumppareita ei missään nimessä voinut vaihtaa uusiin, koska silloin olisi pitänyt luopua tarroista. Saappaat paikattiin pariin otteeseen, kunnes ne jäivät auttamattomasti liian pieniksi. Sittemmin kumisaappaat unohtuivat varaston uumeniin, kunnes ne putkahtivat esiin viime kesänä noin 45 vuoden jälkeen!

Tarina Haisaappaista

10.10.2018

Tyttö herää aamulla rintamamiestalon kamarista. Keittiössä on keskellä lattiaa tyttöjen polkupyörä ja tarakkatelineellä punaiset Haisaappaat. Pienen tytön unelma on toteutunut, maailman onnellisin tyttö. Hän laittaa saappaat jalkaan ja ajaa pyörällä sisällä ympäri kotia. Nuo pienet saappaat ovat pitäneet monet kerrat pienet jalat kuivina ja ovat edelleen olemassa. Tuo pieni onnellinen tyttö on kasvanut ja saa edelleen ihastella pieniä, punasia saappaita monet kerrat pienet jalat kuivina ja ovat edelleen olemassa. Tuo pieni onnellinen tyttö on kasvanut ja saa edelleen ihastella pieniä, punasia saappaita. Hän rakastaa metsässä kulkemista, marjastamista ja sienestämistä ja oman pihan kaivamista, joten saappaat ovat edelleen tarpeen.

9.10.2018

Hauska muisto kumppareista sijoittuu aikaan jolloin vanhin lapseni oli alakouluikäinen 5luokkalainen poika. Koulussa oli tulossa metsäretki ja sinne piti ostaa uudet kumpparit.. Poika halusi mustat pitkävartiset nokialaiset kumpparit. Lähdin kauppaan ilman poikaa ja perheen äitinä päädyin halvempiin mustiin pitkävartisiin kumppareihin jotka oli majava
merkkiset🙄😁 Kotiin tultua poika ei innostunut kun niissä luki varressa majava ja oli pieni majavan kuvakin😆Murehti ja stressasi niillä koko illan et miten kehtaan nuo jalkaani laittaa kun muilla on ne Nokian parhaat eikä mitään majavia. Illalla nukkumaan mennessä huikkasin pojalleni että hyvää yötä, kauniita unia ja majava kumpparit kuvia
😂😀molemmat muistamme tämän hyvin ja vieläkin se meitä naurattaa 😀toki
silloin ei poikaa naurattanut. Aikaa on kulunut jo tuosta hetkestä 11v.
Ihana muisto, joka säilyy 😍