Saapaspäivä

Lainasaappaissa

Olen ostanut vuosia sitten siniset Hai-saappaat koossa 39. Espanjalainen mieheni ihastui suomalaisiin design saappaisiini. Mitoitus tuntui olevan reilu ja Hait mahtuivat, kun mahtuivatkin hänen 41 numeroiseen jalkaansa. Heti syksyn tullen Hait olivatkin hänellä aktiivisessa käytössä.

Jossain kohtaa alkusyksyä lapsemme päiväkodin eteiseen ilmestyi lappu, missä kyseltiin sinisistä Hai-saappaista koossa 39. Mietin, että harmi, joku on ehkä hävittänyt saappaansa, mutta en sen koommin kiinnittänyt lappuun huomiota, olivathan omat saappaani turvallisesti kotona.

Vuoden loppua kohti loskakelejä riitti ja Hait olivat edelleen miehelläni käytössä. Yhtenä sateisena päivänä noutaessamme lastamme päiväkodista, tuli mieheni hieman hätääntyneenä kysymään miksi eteisessä joku mies tuijottaa häntä ja tivaa onko hänellä omat saappaat jalassa. ”Totta kai ne ovat omat, en kai minä nyt täältä saappaita varastaisi”, miettii mieheni. Hetken kummastelemme asiaa, kunnes mieleeni juolahtaa jostain syystä tämä eteisessä pitkään ollut lappu. Pyydän miestäni varuiksi nostamaan jalkansa, ja BOOM! Nehän ovat kokoa 41! Ilmankos ne ovatkin olleet niin kovassa käytössä. Meillähän on lompsittu koko syksy onnellisesti naapurin saappaissa.

Naapurin mies parka on tullut sinä päivänä 41 koon saappaissa päiväkotiin ja lähtenyt varpaat kippuralla 39 koon saappaissa kotiin. Sinnikkäästi mies on kuitenkin metsästänyt koko syksyn omiaan takaisin. Lopulta se tuotti tulosta! ?

Taru