Saapaspäivä

Mikä on Saapaspäivä?

Kaikilla on oikeus kuiviin sukkiin! Nokian Jalkineet ja Hai lanseerasivat Saapaspäivän ensimmäisen kerran 11.10.2018. Saapaspäivää vietetään vuosittain 11. lokakuuta. Syksyllä  saappaat ovat käytössä lähes joka päivä ja Nokian Jalkineiden ja HAI:n ideoima iloinen saapasjalkojen juhlapäivä julistaa, että kaikilla on oikeus kuiviin sukkiin! Samalla se haluaa muistuttaa, että saappaat ovat sadesäällä myös täydelliset kaupunkijalkineet.

Suomalaiset ovat kumisaapaskansaa. Kumisaappaita käytetään niin pihalla, puutarhassa kuin metsäretkillä. Kumisaappaat toimivat kuitenkin myös erinomaisesti kaupunkimiljöössä, erityisesti sateessa ja loskassa. Tämä innoitti Nokian Jalkineita ja HAI:ta lanseeraamaan Saapaspäivän.

Nanso Low Hippu Purppura kumisaapas etuviistosta
Nanso Low Hippu Purppura

Nokian Jalkineilla on pitkä asiantuntemus kumisaappaiden valmistuksesta. Vuonna 1898 perustetun, yli 120 vuotta täyttävän brändin huippuosaaminen on synnyttänyt lukuisia klassikkosaappaita kuten Kontiot ja Hai-saappaat ja koko ajan luodaan myös innovatiivisia ja teknisesti yhä kehittyneempiä jalkineita. Vuoden 2018 syksyn uutuussaapas Pallas on enemmän jokasäänjalkine kuin perinteinen kumisaapas niin ulkonäöltään kuin käyttömukavuudeltaan. Vuoden 2019 Nanso-yhteistyössä kaksi suomalaista designklassikkoa yhdisti näyttävät klassikkoprintit naisellisiin Hippu- ja Nostalgiakumisaappaisiin.

Vuonna 1968 syntynyt, nyt jo 50 vuotta täyttänyt Hai-saapas suunniteltiin alun perin purjehduskäyttöön ja siitä on kasvanut vuosien saatossa kaupunkisaappaiden klassikko. Erityisesti matalavartinen Hai Low –malli puhuttelee autoilijoita, kaupunkilaisia ja nuoria, jotka helposti vierastavat kumisaappaiden käyttöä sadesäällä, vaikka se olisi käytännöllistä ja jopa trendikästä.

Villasukan kanssa kumisaappaat ovat lämpimät ja vedenpitävät myös loskasäällä. Aito luonnonkumista valmistettu kumisaapas ei murru pakkasella ja kestää käytössä pitkään.

Saapaspäivänä halutaan kannustaa kaikkia käyttämään saappaita, satoi tai paistoi, sillä sukat kuivana on mukavampaa. Kuiville keleille suunnitellut nahkakengät ja tennarit pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä ei käytetä kostealla säällä tai loskakelissä.

‘Tässäpä  erinomaisia syitä juhlistaa Saapaspäivää yhdessä Nokian Jalkineiden ja HAI:n kanssa, sillä kaikilla on oikeus kuiviin sukkiin. Iloista Saapaspäivää!

37 kommenttia

 1. Nokian saapaista löytyy pirteitä väreja. Sopivat muutenkin maamme keleihin.

 2. ILMASTOMUUTOS= saapaspäivä tarpeellinen. Varsinkin jos sopii lämpöpohjalliset!

 3. Hieno homma, että löytää myös saappaita lämpövuorilla.
  “Lasten lapsieni jalat ovat pitäneet niistä”
  Hait nyt suosiossa:-)

 4. Toinen saapas on hukassa ja olen aivan pulassa. Se kertoo miten tarpelliset kumpparit on!

 5. Saappaat ovat hyvä juttu! Me vietetään saapaspäivää kehitysvammaisten kanssa yhdessä.

 6. Nokian kumpparit ovat tosi hyviä ja värikkäitä esim. Luumu ja punainen väri Kontio kumisaappaissa.

 7. Lapsena mentiin kumpparit jalassa mutaiselle pellolle naapurin lasten kanssa, hauskaa oli niin kauan kunnes todettiin, että kumpparit ja jalat jumahti peltoon kiinni. Ainoa joka ei jumissa ollut oli pikkusisko, joka lähetettiinkin naapuriin lapiota ja apua noutamaan. Naapuri sitten meidät pellosta pelasti. 🙂

 8. Nokian Hait ovat tosi mukavat jalassa ja lyhytvartisina eivät hiosta jalassa. On täysin hyväksyttyä pitää niitä myös kaupungilla. Värikkäät Hait sopivat erinomaisesti myös miehille!

 9. Saapaspäivä! On minun syntymäpäivä 11.10. 😍
  Toiseksi, neulon villasukkia ja jokaisella pitäisi olla saappaissa sukat.
  Tarviiko joku? Ota yhteyttä🥰 kyllä mummo kutoo‼️

  Nimim. Maija

 10. Todellakin mukana tässä! Saappaat on ihanat sadesäällä, eikä koskaan tule mieleenkään lähteä lenkkareilla märkään. Lapsetkin toivoo nyt keltaisia kumppareita 🙂

 11. Hai- saappaat mun kestosuosikki! Ihana väärivalikoima on tarjolla.
  Olen mukana.😀

 12. Olen töissä vammaisten lasten kanssa. Jotkut lapset pitävät enemmän sateisesta säästä ja jotkut enemmän aurinkoisesta säästä. Ollaan ulkona säällä kuin säällä.

 13. Koko ikäni Nokian saappailla sadesäällä kävellessä ja pienenä myös kesäisinkin .koirien kanssa lenkkeilleissä myös ehdottomat.jos voittaisin niin lapsenlapsien kanssa voitto jaettaisiin.🐾

 14. Nokiat kumppareiden aatelia, varsinkin punaiset!
  Uudet Noksut ois tarpeen, nykyisissä reikä keskellä pohjaa, lits läts!

 15. Ihan ykkös saappaat! Edelliset kovassa käytössä n.10v ja nyt alkaa pohjat olla melko ohukaiset ja saappaat rapsakat. Maksaneet itsensä takaisin moninkerroin! Nyt tullut välissä myös lisää käyttäjiä porukkaan ja joka vuosi hommattava uudet =)

 16. Kaaron eskarissa saappaat ovat ahkerassa käytössä. Erityisesti Metsämörri-retkille lähdemme saappaat jalassa joka säällä. Tänäänkin vietimme saapaspäivää Mörrimetsässä! 🙂

 17. Ulkotöissä säällä kuin säällä jo lähes 40v. Pitkä päivä töissä ja jalat väsyy, jos on huonot saappaat. Nokia Kontiot ja villasukat ovat ainoat kelvolliset👍👢 Ja kotona myös😊🍂🍄🌧

 18. Saapas on jo kulahtanut ja uutta tarvitsisi, käytän saapasta metsässä, tallin siivouksessa, vesi kelillä ja aina pysyy jalka kuivana

Lähetä kommentti

Nimi ja sähköpostiosoite ovat pakollisia kenttiä