Avainsana: saappaat

Mutaako saappaissa?

7.10.2018

Olin pienenä tyttönä lähdössä äitini kanssa käymään pikavisiitillä naapurissa, jotain piti sinne viedä. Oli sateinen alkusyksyn päivä ja matka naapuriin kulki mutaisen pellon reunaa pitkin. Jalkaan vetäisin uskolliset nokialaiset sen kummemmin asiaa miettimättä. Puolessa välissä kuitenkin tuntui että ehkä toisessa saappaassa on jotain ylimääräistä. Tunne voimistui sen verran että kohta varpaiden välissä tuntui jotain kosteaa. Perille päästyämme naapurin rouva pyysi meitä sisälle, mutta tunne kertoi ettei välttämättä ole viisasta riisua saappaita. Niinpä lähdin yksin läksyjen tekoon jättäen äitini iltakahville. Kotiin päästyäni riisuin saappaat ja yllätys oli melkoinen. Rakas kissamme, uskollinen hiirimetsästäjä oli piilottanut kenkääni puoliksi syödyn hiiren. Tätä sitten varpaillani lisää liiskasin. Tämän jälkeen kyllä olen aina muistanut katsoa mitä saappaat on syöneet ennenkuin ne jalkaani olen vetäissyt!

Isän kanssa metsäretkellä

6.10.2018

Pienenä tyttönä tein isän kanssa metsäretkiä läheisiin metsiin. Lempiretkipaikkamme oli 8-muotoinen soinen metsälampi. Erään kerran näimme lammen päästä, kuinka hirvi ylitti lammen kapeimmasta kohdasta; olipa mahtava näky! Toisena retkipäivänä päätimme sitten ylittää lammen myös tuosta kapeimmasta kohdasta ja kuinka ollakaan, saappaani juuttui kiinni suopohjaiseen lampeen. Sitten vaan sukka pois jalasta, housunlahkeet ylös ja saapas kainaloon. Ja sama toiselle saappaalle. Tunne oli aika erikoinen, kun paljain jaloin tarvoin suolammen poikki. Toiselle puolelle päästyä sitten kuivat sukat ja saappaat jalkaan ja menoksi!

Ystävysten koulumatka

27.9.2018

Kansakouluun olisi ollut suorinta tietä matkaa nelisen kilometriä, mutta kun sitä kävellen ystävän kanssa kuljettiin ja jokainen ojanpohja ja tienpiennar tutkittiin, matka epäilemättä tuplaantui.
Kevät oli jo pitkällä. Tieltä lumet olivat sulaneet, mutta ojissa oli vielä lunta melkoisesti. Koulumatka kotiin päin kesti, sillä mikäpä olisi ollut sen ihanampaa kuin vedellä saappaankärjellä lätäköistä puroja ojien pientareelle. Ihanaa, totta totisesti, kunnes yhdessä kohtaa askel hieman lipesi ja kellahdin ojaan, sinne puolisulaneeseen lumeen. Eipähän siinä muuta kuin että en päässytkään pois, sillä ojan kostea lumi imaisi saappaani niin tiukasti, ettei edes ystävän avustus auttanut. Kyllä siinä tuli ihan kyynel silmään ja ainoaksi ratkaisuksi näimme ottaa jalan pois saappaasta ja jättää saapas sinne. Yhdellä saappaalla, sukka aivan märkänä köpöttelin sitten kotiin saakka ja tunnustamaan asiaa äidille, jota juttu hieman hymyilytti. Siinä sitten kaiveltiin minulle toiset jalkineet ja isosisko lähti avuksi kaivamaan ojaan jäänyttä saapasta, joka sitten yllättävänkin helposti saatiin kuin saatiinkin ylös!